Verdens mest kjente nordmann

Kun den norske statsministeren er mer omtalt i landets aviser enn den norske treneren til Manchester United. Likevel er Ole Gunnar Solskjær mye mer populær internasjonalt.

Fotball er enorme penger og stor underholdning, lokalt og globalt. Manchester United har i flere tiår toppet listen over verdens rikeste klubber. Klubben er også svært populær blant fansen, og over hele kloden, i hver bortgjemte avkrok, ser man folk i alle aldre med Manchester United-drakter. 

Lederen for laget heter Ole Gunnar Solskjær, og er norsk. Nordmannen har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene på Old Trafford. Han avgjorde som kjent Mesterliga-finalen mot Bayern München i 1999.

Dominert nyhetsbildet

Nordmannens ansikt har vært en gjenganger i aviser og nyhetssendinger på TV, men også på internett har den kjente nordmannen danket ut de fleste konkurrentene på alle mulige nettsider som CNN i USA til Finland og kasvuvipu.fi/

Selv om det er hevet over enhver tvil at Solskjær får mye internasjonal oppmerksomhet, finnes det også profesjonelle institusjoner som har tellinga over slikt. 

Et av dem er medieovervåkingsselskapet Retriever, som opplyser til Norsk Telegrambyrå NTB, at Solskjær ofte har over 40 000 omtaler per måned. Retrievers Guro Lindebjerg forteller til NTB at hun ikke kan huske noen annen nordmann som har høstet så mye oppmerksomhet. Ser vi dermed på numrene, er Solskjær statistisk sett verdens mest kjente nordmann.

Farlig sjarmerende

Solskjær bøttet inn med mål som ung og ble en udødelig legende etter at han strakk frem foten og avgjorde Champions League-finalen. Han var fansens yndling nummer 1, men ikke bare på grunn av målene. Solskjær klaget aldri og han var alltid like blid og hyggelig. 

Nederlenderen Ruud Van Nistelrooy er en av mange som skryter både av spilleren og mennesket Solskjær, fordi han har vært lenge i klubben og alltid har stilt opp for laget. Nederlenderen har fortalt Manchester Uniteds egen TV-kanal at det har vært en fornøyelse å spille med nordmannen. 

Målmaskin

Nordmannen var også godt nytt for gamblere som satset penger på at han skulle komme inn på banen i andre omgang og score mål, for som oftest skjer det jo ikke mirakler i fotball, men det gjorde det ofte med Solskjær. 

Som et sveitsisk urverk prikket han inn sene mål, til glede for folk som hadde satset penger på nettsteder av typen counterstrikebetting.net eller som bare håpet på en United-seier. I et intervju med ESPN forteller nordmannen at han trives som trener for United, og at han bruker kunnskap fra tiden med laget som tyve år tidligere løftet Champions League-trofèet på Nou Camp i Barcelona.

Kronprins

Kanskje var det hans omgjengelige vesen som gjorde han til Fergusons yndling. Han var også veldig lojal. Solskjær godtok å sitte på benken. Likevel scoret han mål nesten hver gang han ble satt inn på banen. Superreserven ble etter hvert Uniteds viktigste angriper, og som vi nå vet i ettertid, ble han også Alex Fergusons disippel og kronprins, og til slutt Manchester Uniteds trener. 

Er man prins i utlendighet hender det at kongen dukker opp for å se hvordan det går. Det opplevde Solskjær også, da selveste kongen kom på uventet besøk fra Norge! Kong Harald besøkte Old Trafford, selv om hans kongelige høyhet var Tottenham-fan.

Source: Verdens Gang