Programvare og plattformer

Fremtiden setter mange krav til bedrifter allerede i dag. Skal man være med i fremtiden, da kan det være lurt å satse på fremtidens løsninger. Det behøver ikke koste skjorta, buksa og underbuksa med.

Moderne BI-verktøy kan man laste ned og prøve ganske gratis. Mange nettsteder hjelper deg med å komme i gang slik at du hurtig kan se om dette er noe for deg! De vil vise deg hvordan moderne BI-løsninger hurtig kan gi merverdi.

Les mer om løsninger som Power BI, Tableau, Qlik Sense, QlikView og Alteryx

 

Power BI:

Selvbetjent BI med et velkjent brukergrensesnitt som egner seg godt for Windowsbrukere. Mobiliteten sitter i høysetet, og kan brukes sammen med både Android og iOS. Kommunikasjon med Microsofts Office-pakke er ivaretatt. Det hele kan analyseres i nettskyen. Ingen bekymringer hva angår installasjon, vedlikehold eller oppgradering.

Tableau:

Selvbetjent verktøy som gir forretningsinnsikt og fler-plattform-tilgjengelighet. Velkommen til PC, Mac, iPad eller Android. En mengde visuelle verktøy som skreddersys sammen gjennom samarbeid mellom kolleger og/eller eksterne partnere. Visuell kommunikasjon i særklasse fordi et visuelt budskap gir slagkraft.

Qlik Sense:

Selvbetjent verktøy for selvstendig analyse av forretningsinformasjon. Muliggjør interaktive visualiseringer hvor intuisjon kan spille en større del. Her får du dra-og-slipp-funksjonalitet som tilpasser seg automatisk til alt fra PC til nettbrett og mobil. Uthentet informasjon samsvarer mellom alle i samme bedrift – ett datasett, en sannhet. Enklere å dele det som er vesentlig med kolleger. Visualisering med tydelighet hvor det trengs.

QlikView:

Markedsledende BI-verktøy som gir lynrask tilgang til informasjonen du sitter på. Her behøves ikke bruksanvisninger. Intuitivitet er gjennomført. Du får tilgang via app, og det ligger ikke begrensninger for operativsystem. Jobb med den enheten du trives med. Klar tale. Qlik burde kanskje heller være «Quick» fordi hastigheten er her i særklasse. Søk, del, segmenter, sammenkoble dine data på sekunder. Selvsagt visualiseres resultatene også på en god og tydelig måte.

Alteryx:

Et mareritt for mange er ustrukturert informasjon… ikke for Alteryx… her ligger gleden i det ustrukturerte, som struktureres og klargjøres for innsikt nesten helt automatisk. Du kan bruke mange forskjellige datakilder, ikke bare det du har liggende selv. Enkle ad-hoc-analyser, eller komplekse flerdimensjonale statistiske analyser for å se på fremtidsutsikter. Alteryx har regnekraften som skal til for å identifisere og regne på dine ideer.
Ulempe: Her visualiseres ikke informasjonen.
Fordel: Kan integreres med Tableau, Qlik og Power-BI.
Resultat: Gir deg det beste fra to verdener.

Som datavarehus kan plattformene Microsoft SQL Server og Microsoft Azure benyttes, hver med sine fordeler. På nettsiden her kan du lese mer om om disse, men i korte trekk kan de forklares slik:

Microsoft SQL Server

 • en komplett datavarehustjener brukbar til mange og enorme sett med informasjon.
 • kommer med tjenester for hurtig å sammenfatte og tilkoble eksisterende kildedata.
 • inneholder en mengde muligheter for analyse
 • rapporter kan regelmessig utarbeides direkte til PDF, for så å distribueres ganske automatisk.
 • man kan selv administrere kildeinformasjon og sette opp regler for opprettholdelse av datakvalitet
 • med SQL kan man spørre om hva som helst, når som helst, og informasjon i en tabell kan enkelt knyttes opp mot informasjon i en annen tabell, også flerdimensjonale tabeller slik som OLAP-kuber.

Microsoft Azure

 • ligger i sin helhet på nettskyen
 • tillater integrering og samling av tjenester
 • løsninger kan utnyttes på tvers av forretningssystem.
 • brukervennlig grensesnitt fokusert på datasikkerhet
 • skalerbar løsning velegnet for små til store bedrifter
 • databeskyttelse i henhold til bransjespesifikke samsvarsstandarder

Til alle løsninger finnes veiledninger for å hjelpe igang kunder. Det er ofte ikke kostbart å prøve.