Hvordan restaurere en klassisk bil på et budsjett

Det med å lære å restaurere en klassisk bil krever bare noen få enkle trinn, men å gjøre jobben vil kreve tid og budsjettering. Tid er en viktig faktor ettersom det kan ta rundt 1000 timer å helt restaurere en klassisk bil. Du kommer til å trenge mange deler som ikke alltid vil være enkle å finne og koster mye. Men det er måter å få jobben gjort uten å bruke alle pengene på sparekontoen!

Finn bilen

Først av alt trenger du en bil som du skal restaurere. Du kan minske mengden arbeid og penger du trenger å bruke på restaureringen ved å kjøpe en klassisk bil som allerede blitt delvis restaurert, eller et prosjekt som noen ikke har hatt tid eller penger til å fullføre. Men i så fall må du betale mer på forhånd. Alternativt kan du søke etter et komplett prosjekt som trenger mye arbeid, men i utgangspunktet ikke vil koste like mye. Snakk med andre klassiske bilentusiaster som kanskje vet om et potensielt prosjekt, kikk i magasiner og sjekk annonser på internett. Ikke ha det travelt med å gjøre et valg. Jo mer arbeid du må gjøre, jo lengre vil det ta, og jo mer penger må du bruke på deler.

Finn bildeler

Du trenger et antall reservedeler når du restaurerer en klassisk bil. Hvis du er heldig, vil du kunne bruke noen av delene som allerede er på bilen og i motoren. Det vil imidlertid fortsatt være mange komponenter som må kjøpes.

Du kan søke på nettet for å se om noen har et lignende kjøretøy for reservedeler eller reparasjoner. Dette kan være en god kilde til å få billige deler. Du kan også finne et bredt utvalg av billige og gode deler på nettet. Da er det viktig at du velger gode produkter fra gode merker, som for eksempel KW coilovers, som er perfekte, hvis disse må byttes ut på din klassiske bil.

Restaurer bilen din

Den eneste måten å restaurere en klassisk bil med et budsjett er å gjøre jobben selv. Det betyr at du trenger et sted å gjøre jobben på, for eksempel en garasje, hvor kjøretøyet ikke vil bli utsatt for dårlig vær. Du trenger også et komplett utvalg av verktøy, brukerhåndboken og erfaring. Snakk med venner eller andre entusiaster som har erfaring og kan være villige til å hjelpe eller lære deg.

Hvor mye du trenger å gjøre er avhengig av bilens tilstand, men du bør spare penger slik at du kan ansette en profesjonell til å male bilen.

Lykke til med prosjektet og ha det gøy!