Din guide til Renovering

Planlegg

Begynn med å få en skikkelig oversikt over renoveringen du står ovenfor. Hvis det er en totalrenovering er det mange ting som skal tas hensyn til. Men få evt, hjelp av en rådgiver, arkitekt eller entreprenør.

De kan også hjelpe deg med å få oversikt tidsplan, økonomi og hvilke materialer som skal brukes for å komme i mål. Du kan også selvfølgelig velge å benytte deg av brukte byggematerialer, hvis du tror dette vil passe bedre med stilen til boligen din eller om du ønsker å spare penger.

Men husk å sjekke leveringstiden på disse materialene, for det kan være viktig med tanke på tidsplanen. Og du kan på denne måten sørge for at prosjektet ikke stanser opp. Husk også å være realistisk når du vurderer hvor mye av arbeidet du er selv i stand til å gjøre. Det krever ikke alltid kun noen triks og det riktige verktøyet, men ofte også kunnskap og erfaring, og kanskje flere personer til å hjelpe. Du må huske at en renovering er veldig tids- og energikrevende, og hvis du jobber ved siden av, kan du enkelt ende opp med å miste all energien i prosessen om man ikke er forsiktig.

Og hvis du ønsker å gjøre flere av oppgavene selv, er det også veldig viktig at du husker å undersøke de juridiske kravene som kan være for oppussing, ellers kan det ende med å koste deg mye.

Familie

I tillegg må man også huske på å tenke på relasjonsaspektene man har vist man bygger sammen med sin partner. Det kan være en veldig god idé å avtale arbeidsfordeling før man går i gang. For det kan tære hardt på forholdet hvis man ikke har klare forventninger. Det er også viktig å huske at begge parter legge inn en så god innsats, slik at dere begge vil få prosjektet ferdig så raskt som mulig. Det er ingen grunn til å skade forholdet unødvendig fordi du er i en byggeprosess.

Og husk å vurder om du og din familie burde og kan bo i huset, og hvor mye du virkelig vil utsette deg selv og dine barn for. Det kan virke morsomt og spennende først, men når du kommer i gang med hverdagen, med skole, sport, mat og arrangementer kan det bli stressende. Så det er en god idé å rapportere til familie og venner når dere er i denne prosessen, siden det vil ta mye av deres fremtidige fokus.

Prioriter

Det kan være fristende å starte med alle de kjekke tingene i renoveringsprosessen, men selv om det er flott å ha en treterasse om sommeren, er det også veldig viktig å ha essensielle rom som bad og kjøkken. Det er viktig å sørge for å velge rom som har en stor betydning for hverdagen og prioriterer disse. Det vil si soverommet, kjøkkenet eller badet. Eller at man vertfall sørger for at disse blir hurtigst mulig brukbare. Dette vil lette hverdagen deres, og du trenger ikke å slite med matlagingen verken fysisk eller mentalt.

Husk alltid å piff opp hjemmet ditt med flotte boligartikler fra Georg Jensen Damask. Hjemmet ditt vil umiddelbart se mer innbydende og elegant ut.