Her er vanlige symptomer på forkjølelse

Nå er våren endelig her, og mange er tidlige med å finne frem sommergarderoben. Etter en lang vinter er det deilig å se at solen endelig skinner, og gradestokken stiger. Likevel er det viktig å ikke ta sommeren for mye på forskudd, for det er enda ikke blitt så varmt. Dette er tiden av året der mange blir forkjølet, noe som kan være utrolig plagsomt.

Sår hals og rennende nese

Det første tegnet på at forkjølelsen kommer snikende, er kriblingen i halsen. Vi har nok alle våknet en dag, og kjent plager med å svelge. Da er det tydelig at kanskje snart kommer en forkjølelse. I tillegg til dette opplever mange tett nese og vondt i hodet. I noen tilfeller kan man også oppleve slapphet og symptomer på feber, og feber. Kroppen vil reagere på dette, og virke syk og slapp. Dette er i de aller fleste tilfeller ikke farlig, men bare noe som kommer med forkjølelsen. Hvis man vil lære mer om sykdom så sjekk her.

Tingene som kan hjelpe

Dersom man har blitt syk, finnes det heldig vis ting man kan gjøre for å bli frisk og for å lindre symptomer. Dersom man har febersymptomer og vondt i hodet, kan man ta milde smertestillende som Ibux og Paracet. Her er det viktig å følge doseringsanbefalingen på pakken. I tillegg er det lurt å få i seg masse C-vitamin, og ha et sunt kosthold. Dersom man kjenner kribling i halsen kan det hjelpe med varm te med sitron, ingefær og honning. En nesespray og snytepapir kan også være godt å ha tilgjengelig for å løsne opp i tette neser. Når man er syk, trenger kroppen hvile og avslapping, derfor er god søvn viktig. Hvis symptomer ikke gir seg etter en lengre periode bør man oppsøke lege.

Forebygg forkjølelse

Å forebygge forkjølelse er ingen hokus pokus. Det aller viktigste er at man ikke er kald over lengre perioder. Pass på å kle deg godt, og ta heller på en ekstra genser. Hvis du skal være ute i lang tid er det spesielt viktig å kle seg etter været. Unngå å ta frem sommerjakkene for tidlig, og unngå bare ankler, eksponer hals og lignende. Dette er de mest vanlige fallgruvene. I tillegg er det viktig å få i seg godt med c vitamin, være ute i sol og frisk luft, og holde seg aktiv. Dette er alle ting som gjør kroppen sterk, og gjør det vanskeligere å bli syk. Et annet godt tips er å holde seg unna andre syke mennesker, og selvsagt holde seg hjemme om man selv skulle bli syk.

Nå er vi endelig ute av en lang periode med pandemi og koronasykdom, men det betyr ikke at man ikke kan dra på seg andre sykdommer. Forkjølelsen kommer snikende før man vet ordet av det, og det er lurt å være føre var. Det er sjeldent farlig å bli forkjølet, og for de fleste går det over etter kort tid. Likevel er det plagsomt, og noe man helst vil unngå.