En nybegynnerguide til investering

Det er mange som ønsker å begynne med investering, men som rett og slett føler at de enten ikke kan nok om emnet eller at det er for skummelt. Det trenger det absolutt ikke å være, investering er for alle som har lyst. Her handler det bare om å finne riktig måte for deg å investere!

Vi har laget en liten guide til ting du skal vurdere når du skal begynne med investering. På den måten vil det føles tryggere for deg som ikke er så godt kjent med dette spennende universet.

Finn en god plattform og aldri invester mer enn du har råd til å tape

Først og fremst så er det viktig at du tenker over hva du ønsker å investere i. Som nybegynner anbefaler vi at du velger ganske trygge aksjer eller fond slik at du kan bruke den første tiden på å forstå deg på markedets svingninger og rett og slett bare kjenne litt på hvordan det er å investere. Når du skal investere er det viktig at du finner deg en plattform som passer deg. Som nybegynner bør du finne deg en plattform som har gode hjelpemidler som for eksempel ved å bruke en aksjesparekonto hos DnB eller hos handelsplattformer som eToro.

Her kan du få enkel oversikt over aksjer og fond, deres seneste aktivitet og etter hvert også få enkel oversikt over de finansielle produktene du har valgt å investere i. Begynn med å investere litt i det små frem til du føler at du forstår markedet litt bedre. Deretter kan du øke beløpene litt om du ønsker. Det viktigste du skal huske på når du investerer er å aldri investere mer enn du har råd til å tape. Man kan aldri være helt sikker på hva som kommer til å skje på markedet og du må derfor være klar for det verste.

Lær deg det grunnleggende og tenk godt over valget

Mange ønsker å investere for å kunne spare opp litt ekstra penger, noen investerer mindre beløp for å unngå at pengene skal spises opp av inflasjon og noen investerer slik at de ikke får bruk for 1k daily profit appen. Uansett hvorfor du ønsker å begynne med investering så anbefaler vi at du leser deg opp litt på det helt grunnleggende. Det er ikke fordi du er nødt til å kunne masse om aksjehandel før du investerer, men rett og slett for at du skal kunne føle deg litt tryggere.

Sist, men ikke minst kan det være en god ide å spre aksjeinvesteringen litt. Om du ønsker å investere et litt større beløp så kan det i starten være en god ide å spre investeringen litt slik at du ikke legger alle egg i en kurv. På den måten er det litt tryggere for deg om noe uventet skulle skje. Husk at det aldri er noen som kan garantere deg avkastning og det er derfor viktig at du tenker godt over både hvor mye du investerer og hva du investerer i.