Gode sparetips til studenten

Som student er det ikke alltid like lett å få råd til alt som skal gjøres og alle regninger som skal betales. Det er fester og arrangementer, julegaver og bursdagsgaver, matvarer og høye strømregninger. Derfor kan det være godt å ha noen i gode sparetips med seg i hverdagen. På den måten kan du alltid være klar om uforutsette regninger eller utgifter skulle dukke opp.

Forhåpentligvis kan du benytte deg av noen av disse sparetipsene i hverdagen slik at sparing ikke blir et tungt og stort problem som henger over deg. Bare vent, det er faktisk ikke så vanskelig som det kanskje virker som.

En revolusjonerende app

Aller først så anbefaler vi deg å laste ned appen Dreams. Det er en super måte å spare på. Det er en app fra Storbrand som lar deg spare på en rask og morsom måte, ofte helt uten at du merker det selv. Her kan du nemlig sette opp en drøm som enten kan gå til et spesielt formål eller som enkelt kan brukes for generell sparing. Her setter du selv opp et ønskelig beløp som mål og deretter kan du velge hvilke sparemetoder du ønsker å ta i bruk. For eksempel kan du bruke «tyven». Tyven stjeler et visst beløp fra deg hver måned eller uke uten at du merker det. Du kan selvfølgelig sette maksgrensen for dette beløpet selv. På den måten så trenger du ikke 1k daily profit for å spare tusenvis av kroner.

Deretter finnes det også supre sparingsmetoder mens du er på farten. Klikk for eksempel på matpakke eller kaffe hvis du dropper lunsjen og kaffen på en cafe. Da sparer du et enkelt beløp på for eksempel 35 kr fordi du valgte å ta med mat og kaffe hjemmefra. Om du ønsker å spare samtidig som noen andre så kan dere også opprette en drøm sammen slik at dere kan bli motivert av hverandre. Da kan du også bruke hermefunksjonen slik at du sparer 10 kr hver gang den andre legger inn et beløp.

En litt utradisjonell måte å spare på

Ved siden av å handle på tilbud, spise middag hjemme og å opprette et budsjett så er det en annen fin måte å spare litt penger på. Det er nemlig en sparebingo. Dette er en morsom og smart måte for deg å spare både store og små beløper gjennom tiden. Sett deg opp et mål på for eksempel 5000 kr. Deretter deler du mindre og større beløper som til sammen blir 5000 kroner. Skriv beløpene inn i små sirkler eller firkanter, på alt fra 5 kroner til 500 kroner. Dermed kan du spare det beløpet som passer deg, akkurat når det passer deg.

Kryss av en sirkel når du har klart å spare et beløp og legg merke til hvor lett det er å spare opp 5000 kroner når du deler det opp i mindre beløp. Pynt arket og heng det opp så blir du alltid påminnet sparingen. En morsom og enkel sparemåte!