Julegaver med mening

Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal gi i julegave og kanskje er det spesielt vanskelig i «disse tider». Nå er det viktig at vi tar vare på små lokale bedrifter, miljøet og u-land uten samme vaksinasjonsprogram som Norge.

På ønskelistene står det selvfølgelig fremdeles materielle gaver og leker, men fler og fler ønsker at julen skal handle om mer enn bare forbrukermarkedet. Derfor kan julegaver med mening være helt perfekt! Her får du muligheten til støtte organisasjoner og prosjekter samtidig som du kan velge gjenbruksgaver eller gaver mottakeren har bruk for.

Rosa sløyfe

Kreftforeningens rosasløyfe-organisasjon har lenge hatt en populær nettbutikk og også i år kan du finne gode julegaver her. Her kan du kjøpe store eller små julestjerner til en som har litt lite julepynt, eller hva med å kjøpe julekortene dine her? I nettbutikken finner du også «fuck cancer» armbåndene, paraplyer, reflekser og mye annet praktisk. En populær julegave er Lykketegning kruset. Dette er en lekker og søt kaffekopp med en lykketegning designet av Ragnøy Sjåland. Perfekt til en kaffe- eller te-elsker!

=Kaffe og =Oslo

Om du ønsker å gi en gave til en kaffe-elsker som ikke ønsker seg et rosa krus, da kan du ta turen innom butikken til =Kaffe. Klikk deg inn på erlikkaffe eller besøk butikken i Oslo. Denne caféen har et nydelig konsept der rusavhengige som ønsker en ny start både for lov å jobbe i caféen og skrive små beskjeder som skrives på kaffekoppene. Kjøp en kopp med beskjeden «Ingenting varer evig» fra Liza eller «Jeg velger å være blid og fornøyd» fra Anniken. Her finner både kaffe, traktere og kopper som gleder både kaffe-elskeren og et hav av andre mennesker samtidig.

Amnesti julelys

Amnesty gir deg en perfekt gave til en som både føler at de har alt og som samtidig ønsker at årets julegaver skal verne om miljøet. Dette er en gave som ikke koster all verdens slik at du slipper å lete etter løsninger hos 1k Daily Profit offisielle nettsted for støtte til årets julegaver. Lyset er stort og brenner lenge og kommer i en resirkulerbar pappeske. Lyset er svanemerket og samtidig vil gaven støtte Amnestis arbeid for menneskerettigheter. På esken står det «Takk for at du gjør verden lysere», en perfekt eske å plassere i bokhyllen eller å stile på lampebordet.

Pengegaver til veldedige organisasjoner

Det er mange som føler at de har det de trenger eller kanskje trenger du gave til en det er utrolig vanskelig å kjøpe gave til. Da kan en pengegave på vegne av mottakeren være den perfekte gaven. Hos Leger Uten Grensen mottar du et kort for hver gave du kjøper, som du igjen kan gi videre til mottakeren. Her kan du skrive hva verdien av gaven er og fortelle at vedkommende blant annet hjelper vaksinasjonsprosessen i u-land. Slike gaver kan du også finne hos mange andre organisasjoner som for eksempel Plan Norge, Unicef, MedHum eller Kreftforeningen. Å gi en gave med mening kan bli mye mer enn bare en julegave.