En nybegynnerguide til kryptovaluta

Det å forstå seg på kryptoverden er ikke alltid like lett. De siste årene har det stått mye om kryptovaluta i media og mange ønsker nok å forstå hva alt dette egentlig handler om. Vi skal derfor gi deg en kjapp liten guide til kryptovaluta for nybegynnere. På den måten kan du også henge med i samtalene rundt middagsbordet eller i selskapet.

Vi kan jo starte med å fortelle at kryptovaluta er en digital valuta. Du kan altså ikke bruke kryptovaluta for å betale i butikken, men det kan brukes for å få tilgang til andre nettverk, krypto-kunst og kan til og med brukes som betalingsmetoder hos visse utenlandske nettbutikker.

Blockchain teknologi og investering

Mange ser på kryptovaluta som en langtidsinvestering eller en daytrading. Uansett, som en form for investering. Kryptovaluta kan som sagt være vanskelig å forstå seg på og er derfor kanskje ikke det aller best for nybegynnere. Når det er sagt tar det ikke lang tid å lese seg opp på det helt grunnleggende, så det kan absolutt være verdt det å lese litt og deretter vurdere om det er en investering som passer for deg. Du trenger ikke heller ikke å forstå alt om DeFi eller Bitcoin Era for å investere. Du kan for så vidt lese mer om Bitcoin Era hos

https://the-bitcoin-erapro.com/no/ om du ønsker.

Kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum opererer på det som kalles for en blockchain. Dette kan kalles for blokkjedeteknologi på norsk, men du vil nok absolutt finne blockchain teknologi oftere. Det kan være litt vanskelig å forklare, men vi skal prøve like vel. Se for deg at du kjøper noe og får en kvittering. Transaksjonen puttes i en boks sammen med kvitteringen. Deretter puttes andres transaksjoner og kvitteringer i andre bokser. Når gruppen er stor nok til å fraktes så sendes gruppen med transaksjoner videre. Etter at transaksjonen er gjennomført så ligger alle kvitteringene i disse boksene fremdeles. Disse kvitteringene kan alle se, men de kan ikke se hvem som har gjennomfør dem.

Hvorfor øker myntene i verdi?

Du trenger ikke forstå alt om hvordan en blockchain fungerer, men det er mange som mener at hvitsnippkriminalitetens tid er over takket være blockchain teknologi. Det er så og si umulig å tukle med et regnskap når alle transaksjoner ligger offentlig. Men, la oss bevege oss over til noe annet. Du kom jo ikke hit for å bare lære om blockchain teknologi.

Når du kjøper kryptovaluta så får du altså tilgang til dette nettverket. Nettverket og myntens bruksområder som gjør at kryptovalutaen øker eller synker i verdi. Dersom mynten kan brukes til mye og om den er god å bruke så vil verdien øke. Her er Bitcoin et lite unntak, fordi Bitcoin kan egentlig ikke brukes til så veldig mye lenger. Verdien har blitt alt for høy, så i dag er Bitcoin mer et statussymbol enn noe annet. Du som privatperson kan oppnå avkastning dersom du selger mynten tilbake til børsen du kjøpe den hos, eller til en privatperson, for en høyere verdi enn det du kjøpte den for.