Lær alt om Bitcoin

Bitcoin er en spennende kryptovaluta det har vært mye snakk om i media den siste tiden. Det kan derfor være nyttig og spennende å lære litt om denne verdensomtalte mynten. I dag er verdien på mynten så høy at de fleste ikke har råd til å kjøpe selve mynten, men det finnes fremdeles andre måter å investere i Bitcoin.

Du har helt sikkert hørt om mannen som betalte for en pizza med Bitcoin. Hadde han spart på disse myntene hadde han sittet igjen med over en halv milliard. Med andre ord ble nok dette den dyreste pizzaen han noen gang bestilte.

Kort om Bitcoins historie

Den velkjente kryptovalutaen ble lansert i 2009 av Satoshini Nakamoto. Den digitale valutaen er skapt av Nakamoto, men noe som er litt spennende er at vi vet faktisk ikke hvem Nakamoto er. Det er store spekulasjoner rundt hvem skapere faktisk er og ikke minst hvorfor han, hun eller de ikke ønsker å stå frem som skaperen av kryptovalutaen. Foreløpig ser det ikke ut som vi får noe konkret svar, men kanskje er det litt av spenningen.

Hva kan mynten brukes til?

Bitcoin har klart å skape et stort og ikke minst spennende univers. Det er flere bedrifter som godtar Bitcoin som betalingsmetode, men det er nok ikke dette flertallet av eiere bruker mynten til. De aller fleste ser på denne mynten som en investering og til og med kanskje et statusobjekt. Om du var litt tidlig ute med å investere i BTC så har du nok rukket og tjene en liten formue nå. Mynten har nemlig steget enormt i verdi siden lanseringen. I dag har mynten så høy verdi at det er vanskelig for «oss normale folk» å kunne få råd til mynten. Likevel finnes det andre muligheter for sånne som deg og meg. Les mer hos Bitcoin era

CFD-er ETF-er, ETN-er og ETP-er

Ja, her er det mange ord som består av tre forskjellige bokstaver. Du trenger ikke å vite hva alle disse bokstavene står for, men dette er altså veien til investering i Bitcoin for deg og meg som ikke har råd til å kjøpe selve mynten. Dette er andre finansielle produkter som reagerer og samhandler med Bitcoins verdi. Det vil si at verdipapirer eller produktet øker og synker i takt med Bitcoin. På den måten investerer du i Bitcoins eksponering fremfor å kjøpe selve mynten. Da kan du dessverre ikke kalle deg en Bitcoin eier, men likevel kan du gjøre en god investering.

Bitcoins noe ustabile kurs

Det er jo sånn med kryptovaluta at vi aldri kan forutse hva som kommer til å skje. Derfor kan man aldri garantere at en investering som gjennomføres er hverken god eller dårlig. Bitcoin har en enorm volatilitet, noe som vil si at verdien både synker og øker i hytt og pine. Det er nettopp derfor så mange har klart å tjene en god avkastning på denne investeringen. Hvor vidt verdien kommer til og øke på samme måte som den har gjort tidligere er vanskelig å si, men det er nok ikke så veldig sannsynlig.