Overtidsmat til overtidsjobbing

Sponset innhold

Har du startet for deg selv? Eller jobber du på annen måte i en bedrift der det blir mye overtid? Gjør alt lettere ved å bruke nettet bedre!

Internett har forandret utrolig mye. Men alt har gått så fort at en kanskje ikke engang legger merke til det. I dag får man eksempelvis informasjon vesentlig hurtigere. Og akkurat når man selv ønsker det. Og dette er jo en av nettets store fordeler – nemlig den frie flyten av informasjon.

Så på mange måter kan vi si at nettet handler om informasjon.

Informasjon og kommunikasjon

Men en annen måte å se på dette på er å si at det handler om kommunikasjon. Altså informasjon som går mellom to eller flere parter. Og en skal jo ikke se lenger enn til måten vi bruker epost, meldinger og videosamtaler på før vi ser hvor mange forandringer i kommunikasjonsmønsteret internett har skapt.

I dag er en ett hundre prosent tilkoblet hele tiden.

Dette letter alt arbeid mye. Og uansett hvilken bransje du er i ser du sikkert hvor revolusjonerende disse forandringene i kommunikasjon og informasjon har vært. Men dette betyr jo ikke at det har blitt mindre jobbing.

Mer jobbing?

Studier viser nemlig at folk bruker mer tid på jobben. Ofte handler dette om å svare på henvendelser, også utenom arbeidstid. Dette kan faktisk bli et stort problem, og tenk litt på hvor mange timer du bruker hver uke på å lese epost, meldinger og innlegg på sosiale medier?

I mange bransjer – kanskje spesielt innen kommunikasjon – blir det derfor også mye overtid.

Om du jobber i en slik bransje er det viktig at du tar litt vare på deg selv og dine kollegaer. Er du ansvarlig for andre på arbeidsplassen er det viktig at du tenker på å gjøre overtidsjobbingen så behagelig som mulig. Gjerne med å bestille litt ekstra god mat til de som jobber over.

I dag kan du bestille mat fra hele planeten, og en god indisk kjøttgryte gir nok litt mer inspirasjon enn en kjedelig hamburger med grillkrydder. Du handler selvsagt alt på nettet eller på en Just Eat-app, så bestill indisk mat her.

Nettbutikk?

Driver du innen en av de mange nye bransjene, som for eksempel netthandel? Vær klar over at det i dag finnes mange gode løsninger som gjør at du kan begrense den arbeidsmengden som tidligere var påkrevet. Ta netthandel, for eksempel.

Det er slett ikke nødvendig at du skal tenke på alt fra webhosting til programmering.

En av de beste trendene de siste årene er jo nettopp det at det har dukket opp så mange bedrifter som kan hjelpe deg med spesialiserte tjenester. www.smart-web.no er bare ett eksempel på dette.