Handle designmøbler på nett

Sponset innhold

Det finnes faktisk ingen gode grunner til å handle møbler i fysiske butikker lenger.

At netthandel bare blir mer og mer vanlig er en underdrivelse. Det har faktisk eksplodert. Men det rare er likevel at vi fremdeles har lang vei å gå. For mange mener at vi i framtiden ikke kommer til å handle i fysiske butikker i det hele tatt.

Hvorfor handle på nett?

Men om vi ser bort fra framtidsvisjonene, og heller fokuserer på der vi er i dag: Hvorfor er det egentlig så praktisk og greit å handle på nett? Det er mange svar. En av dem handler om den teknologiske utviklingen. For ikke mange år siden hadde vi ikke smarttelefoner eller nettbrett. Da måtte vi surfe på nettet via en vanlig datamaskin.

Dette var kanskje greit nok for det vi så på som «vanlige datamaskinoppgaver», men revolusjonen med nettet var på langt nær begynt. Til det trengte en mobile enheter som var optimalisert for bilder.

Eller, sagt på en annen måte: Smarttelefonen.

Smarttelefonen og mobile enheter

I det øyeblikket vi begynte å surfe mer på nettet med mobilen og nettbrettet kunne vi begynne å snakke om en ny era innen internett. Og vi skal ikke mange år tilbake i tid for å komme til det punktet der mobilbruk tok over for «vanlige» datamaskiner. Eller, sagt på en annen måte: Det øyeblikket mobilen ble en vanlig datamaskin.

Og det var da vi begynte å forholde oss til nettet på en ny måte.

Forandringen var, for de fleste, ikke synlig. Den kom mer flytende. Og det er vel først i ettertid vi kan se hvor grensesprengende dette var.

Handle møbler på nett

Det vil bare bli mer og mer netthandel. Og vi vil komme til å se at netthandelen kommer til å ta helt overhånd. Se bare på et markedssegment som møbler, og en nettbutikk som www.unoliving.no. Det finnes ikke lenger mange gode grunner til å handle møbler i fysiske butikker. Vel kan det være viktig å prøvesitte en sofa eller en stol, men det er jo også mange eksempler på møbler en overhodet ikke trenger å prøve for å kunne ta en kjøpsavgjørelse. Ta spisebord, for eksempel.

Og tenk også litt på hvor mange av oss som handler designmøbler på bakgrunn av en populær formgiver. Da er det ofte ikke engang spørsmål om å prøvesitte møbelet, for mange av oss bare må ha et slikt produkt. Da er det selvsagt meget enkelt å ty til nettet.

Også fordi prisene på nettet i de aller fleste tilfeller er lavere enn i fysiske butikker.

Bedre på pris

Og dette kommer nok, til syvende og sist, og være kronargumentet for netthandel. For har vi egentlig råd til å betale flere tusen kroner mer for et produkt bare for at vi skal ha gleden av å prøvesitte det?

Noen produkter vil fremdeles finnes i fysiske butikker, men med 3D-teknologi og VR-briller blir dette helt klart i mindretallet. Fremtiden er handel på nettet, og vi er godt i gang allerede.