Mye netthandel

Vi handler som aldri før på nettet. Og vi handler alt mulig forskjellig. Alt fra sjeldne frimerker til en ny sofa, brukte vinylplater til helsekost, og utstoppede fugler til keramikk. De store nettbutikkene E- Bay og Amazon har vært populære i en årrekke, og vil nok fortsette med å være det i lang tid fremover. Men det er selvfølgelig én ting vi handler mer enn noe annet på nettet; nemlig reiser. I takt med at det blir færre og færre flyselskaper som faktisk har en butikk man kan gå inn i, har reiselivsnæringen gjort oss mer eller mindre avhengig av å kunne komme på nett for å bestille en sommerferie. I tillegg har man de seneste år sett en dramatisk nedgang i prisene på flybillettene, noe som selvfølgelig også er med til å heve populariteten av kjøp av flybilletter. Vi reiser som aldri før. De neste populære kategorier for populær netthandel, er sport og fritid, mote og elektronikk. Menn og kvinner handler like ofte på nettet, og er som oftest unge og velutdannede. Forskjellen er, at menn handler for flere penger. En av årsakene for dette, er at mennene handler mest dyr elektronikk. Men én kategori man kan se en spesielt stor økning av netthandel innenfor – er bildeler.

Bil på internettet 

Foruten å kjøpe selve bilen på nettet, ser man nå en stigende omsetning og handle av bildeler. Det kan være alt fra nye vinduesviskere, bilbatterier, setetrekk,  til terninger i vinduet. Men mest av alt handler man sommerdekk, vinterdekk og helårsdekk på nettet. Alle vet at netthandel blir en større og større del av vår hverdag, og hvis ikke forhandlerne har tilrettelagt for kjøp av varene sine over nettet, vil de havne i bakleksa.

Forhandlere innenfor dekk og felger har gjort leksa si, og bransjen har vært gode til å tilrettelegge hjemmesidene sine slik at forbrukerne kan foreta en oversiktlig og enkel handel til en fordelaktig pris. Utvalget er også typisk mye større, enn det ville være i butikken. I tillegg har det blitt veldig enkelt.  Som oftest skal man bare taste skiltnummeret eller bilmodellen inn for å finne de riktige dekkdimensjonene. Det har simpelthen blitt behagelig å ”dra på verkstedet”. For mens man sitter i godstolen der hjemme, kan man med noen få klikk med museknappen finne det riktige tilbudet for deg og din bil. Hvert år er det mange ulykker som skyldes slitte dekk. Nå har det aldri vært enklere å sikre seg mot, at deg og dine slipper å være involvert i slike ulykkestilfeller. Men selvfølgelig handler det ikke kun om sikkerhet, hvis man er en bilentusiast. Bilen skal jo også se bra ut. Og på nettet kan du style og pimpe bilen din, akkurat slik du vil. Velg noe fete felger, sett på en spoiler eller få deg noen hvite dekk? Har du en veteranbil, er det også på nettet du lettest finner reservedelene.

Summa summarum er, at bilen din vil aldri mangle noe hvis du bare har adgang til internettet. Verkstedet har kommet hjem til deg.