Norge – En ekte håndballnasjon

Håndball er en spennende lagidrett, som Norge har gjort det svært bra i internasjonalt. Vi har både et herrelandslag og et kvinnelandslag med gode resultater, selv om det dog foreløpig er kvinnene som har hentet hjem de gjeveste resultatene. I tillegg har vi mange individuelle utøvere som har gjort det mer enn godt både nasjonalt og internasjonalt.
Om håndball
Dersom du ikke kan så mye om håndball, kan vi fortelle at dette er en lagidrett der hvert lag har seks utespillere og en målvakt på banen. De resterende sju spillerne er innbyttere. En håndballkamp har to omganger, og det laget som får flest mål vinner. Slik navnet tilsier, kan man ikke sparke ballen. Spillerne har kun lov til å bruke hendene. I tillegg finnes det, som i all annen idrett en rekke regler. Spilleren som har ballen har, for eksempel, kun lov til å gå tre skritt med ballen. Spillerne kan bli straffet med både gule og røde kort.
Det er mye fart og spenning i en håndballkamp, med resultater som endrer seg raskt. Dette gjør det morsomt og spennende å følge med.
å denne idretten. Du kan plassere et spill her på hvilket lag som vinner ulike nasjonale eller internasjonale kamper. Du kan velge mellom flere land og flere store turneringer.
Verdens beste håndballspiller
 
Norge har, og har hatt, mange gode håndballspillere. Flere av dem har oppnådd stor status i utlandet. En av disse er Nora Mørk, som vinteren 2018 ble kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller. Det er nettstedet «Handball Planet» som stod bak kåringen, og i juryen befant det seg håndballeksperter fra flere nasjoner.
Dette er ikke første gang en norsk spiller henter hjem den gjeve tittelen. Heidi Løke vant nemlig den samme prisen i 2011, 2013 og 2014. Nok et tegn på at Norge har dyrket frem noen virkelig gode spillere.
Håndball-EM
Førjulstiden er for mange synonymt med EM i håndball. Dette mesterskapet arrangerer av EHF, det europeiske håndballforbundet. EM for kvinner ble først arrangert i 1994 med Danmark som den vinnende nasjonen. Siden har mesterskapet blitt avholdt annethvert år, og Norge har vunnet hele sju ganger. Nest beste nasjon er Danmark.
Håndball-EM for menn har også gått av stabelen annethvert år siden 1994. Her er det Sverige, Frankrike, Danmark og Tyskland som har hentet hjem flest av de gjeveste medaljene. Det norske herrelandslaget har gjort det bra, men dessverre ikke kommet på pallplass. Det kan selvfølgelig endre seg.
Håndball-VM
Verdensmesterskapet for menn har blitt arrangert siden 1938. Her har Norge tatt en sølvmedalje. Når det kommer til gullmedaljer har Frankrike flest, tett fulgt av Sverige og Romania.
For kvinnene ble det ikke arrangert VM før i 1957. Siden den gangen har Russland hentet hjem 4 gull, mens det norske kvinnelandslaget har 3 gull, 4 sølv og 3 bronse.
Det er altså ingen tvil om at nordmenn ikke bare er født med ski på beina. Vi er også svært dyktige i annen sport, som, for eksempel, håndball!