Opplev München

Det er mange av oss som liker å reise bort en langhelg i løpet av året. Ofte går turen til populære byer, som Paris, Barcelona, London eller Amsterdam. Dog finnes det flere spennende storbyer å besøke, og München er en av disse. Denne byen i den sørlige delen av Tyskland ligger en kort flytur unna Norge og kan by på attraksjoner, deilig mat og drikke samt fotballklubben Bayern München.

Byens attraksjoner

Du bør helt klart pakke med deg gode sko. Det er nemlig mye flott å se på i denne byen. Noe av det du bør få med deg er Neues Rathaus. Det ligger på Marienplatz midt i sentrum og er litt av et syn. Det ble bygget i årene mellom 1867 og 1908, og har det nette antall av 400 rom. I tillegg huser kjelleren en enorm restaurant. Liker du klokkespill bør du komme klokken 11.00, 12.00 eller 17.00. da spiller klokkene i rådhuset opp.

Peterskirken

Ikke så langt unna vil du finne Peterskirken. Dette er den eldste kirken i gamlebyen og kan skilte med et tårn på 92 meter. Dette tårnet har fått et eget navn, nemlig «Der Alte Peter». Tar du turen helt opp får du en fantastisk utsikt over hele byen.

Frauenkirche

Denne katedralen er en av de mest kjente bygningen byen har å by på. Offisielt heter katedralen «Dom zu unserer lieben Frau». Katedralen var ferdig i 1488, mens løkkuplene kom på plass i 1525. Tar du turen innom kan du se djevelens fotavtrykk!

Allianz Arena

Dette er den flotte hjemmebanen til den berømte tyske fotballklubben FC Bayern München. Dette er en av verdens største klubber og regjerende tyske mestere. Stadion har plass til hele 70 000 mennesker, så det er litt av en opplevelse å sitte her og se laget spillet mot et av de andre storlagene i Europa. Det lønner seg nok å kjøpe billetter før du drar hjemmefra. Du kan plassere et spill både før og under kampen, og sitter du på tribunen og følger med blir tipping ekstra spennende. Det finnes mange spillmarkeder i forbindelse med enhver fotballkamp, og med litt kunnskap i bunn blir det hele mer interessant.

Olympiaparken må besøkes

Olympiaparken ble anlagt i forbindelse med at München arrangerte OL i 1972. Dette er en grønn, vakker og futuristisk park, som også inneholder det 291 meter høye Olympiatårnet. Her finnes det en observasjonsplattform 190 meter over bakken.

Du kan rusle rundt i parken, ta en løpetur eller delta på en konsert eller et annet spennende arrangement. Den letteste måten å komme seg dit på er å ta buss, taxi eller undergrunnsbanen.

Spennende museer

München har mange museer å by på. Er du på tur med noen bilelskere, kommer du ikke utenom et besøk på BMW-museet. Vær dog klar over at i høysesongen kan det være litt kø for å komme inn.

Deutches Museum er antagelig et av de største tekniske museer i verden. Her finnes alt fra romutstyr til sykler, og de interaktive utstillingene gjør opplevelsen morsom og lærerik for både store og små. Museet er stort, så her må du regne med at det kan gå en hel dag.

Pinakotheken er stedet for deg som liker kunst. Her kan du se malerier fra 1400-tallet frem til 1900-tallet. Museet består av to deler, Alte Pinakothek og Neue Pinakothek. Så da kan du velge det du liker best, eller rusle gjennom begge.