Hvordan velge en mann: hvilke egenskaper skal han ha?

De sier at motsetninger tiltrekker hverandre. Men kan ”motsetningene” virkelig bo lykkelig sammen og skape en sterk familie? Eller er det helt andre lover som arbeider her?

Noen blir kjent på cocktailparti, andre møtes på en turist tur, de tredje er lykkelige ved å bruke personlig matchmaking, det spiller egentlig ingen rolle.

 En eller annen måte, men det er en rekke urokkelige kvaliteter, og det spiller ingen rolle om en person foretrekker en rolig familiehavn eller rasende hav.

Ingen kvinne på jorda vil se etter en ektemann som kan svikte sin kjærlighet uten skrupler, ikke sant? Eller en som foretrekker drikkelag med venner framfor sin elskede (?) kone. Men hvordan forstår hun alt på forhånd? Hvordan uungår hun en forferdelig feil?

Fortiden

Fortiden er i stand til å si mer om mannen enn han selv og noen annet på denne planeten. Men vi må huske at enhver person har sin egen sannhet. Og fortiden har også sin egen sannhet. Og vi bør tolke fakta riktig. Ikke sett en stor pris på dine gjetninger. Og tro kjæresten din når han tilbyr sin versjon av fortiden. Kanskje han vil forsøke å rettferdiggjøre seg i noe. Eller tolke noen hendelser til sitt beste. Vel, la det være. Trenger du noen som lett vil klandre seg for alt han finner i fortiden? En slik mann respekterer ikke seg selv, forresten.

Og likevel. Hvis du sier at mannen som tidligere har forlatt sin familie, en kone med et barn – hva gir deg grunn til å tro at han ikke skal gjøre det igjen?

Møteplassen kan ikke endres

Hvor og hvordan har dere to blitt kjent med hverandre? Dette er spesielt viktig. Stavgjesten av nattklubber går neppe dit regelmessig for å finne en følgesvenn for livet, skape en familie og få barn. Og menn som liker å besøke, for eksempel museer, går ikke dit med den eneste hensikten å finne en lunefull jente for en hyggelig fortsettelse av rutinemessige hverdager.

Men her kan man ikke dømme utvetydig, dette er bare visse retningslinjer. Stol på dine instinkter, din feminine intuisjon, husk hvor mange ganger denne intuisjonen hadde rett – og du vil bli overrasket.

Fortell meg hvem vennen din er …

Her er en veldig nyttig, etter vår mening, råd og en god måte å lære mer om mannen din. Prøv å bli kjent med vennene hans, bekjentskapskretsen hans så godt som mulig. Hvis man kan si om seg selv hva som helst – og noe veldig overbevisende noen ganger  – røper vennene hans sannheten, mens de er ikke selv klar over det. Så aldri glipp av en mulighet til å bli kjent med dem, ikke gi opp slike forslag fra hans side. Følg ham og dra konklusjoner. Men overdriv det ikke! Ingen vil like en sta invasjon til hans private territorium. I tillegg har alle menn sin egen hemmelige «klubb», hvor bare menn får komme inn og kun de som er mest tillitvekkende. Ikke prøv å bryte disse grensene.

Så er motsetningene tiltrukket? Ja, men det spørsmålet lar vi ligge i fysikkens område, i familielivet arbeider det helt forskjellige lover. Og noen ganger er det bedre å ikke prøve å gjennomskue dem.