Aircondition og andre innredningselementer til kontoret

Sponset innhold

Hvordan er egentlig arbeidsmiljøet på kontoret ditt? Nei, vi tenker ikke på det som har med personlige forhold å gjøre. Dette er viktige aspekt som skal tas på alvor, men samtidig er det sikkert at hvordan du innreder kontoret på påvirker menneskene som jobber der.

Og dermed påvirker det arbeidet, og følgelig også det endelige resultatet.

La oss ta et eksempel fra New York.

New York – et kjent eksempel

Sosialpsykologien har lenge snakket om hvordan miljøet påvirker oss, men i New York så en dette rent konkret. På 1980-tallet herjet vold og kriminalitet byen, før borgermester Giuliani begynte å slå ned på blant annet hærverk.

Dersom et tog ble dekket med graffiti ble det tatt ut av drift umiddelbart og renmalt. Byen ble rett og slett renere, og det var mindre tegn på forfall. Resultatet ble, overraskende nok, at kriminaliteten gikk ned etter at disse estetiske tiltakene ble satt i gang.

Miljøet påvirker oss på helt underbevisste plan, også enkle ting som farger, eller mangelen på det.

Er det sikkert at ditt kontor er optimalisert? Eller kunne det trenge ny giv?

Kontormiljøet – hva kan gjøres?

Det er mange ting du kan tenke på for å optimalisere ditt kontor. Noe så enkelt som fargevalg påvirker oss psykologisk. Og mange bedrifter bruker millioner på å finne de rette palettene til sine forskjellige kontorområder. Dersom du mener at kontoret ditt kan trenge litt nye farger for å, ja, lysne litt opp, skal du følge intuisjonen.

Mange større bedrifter jobber også intenst med lukt. De plasserer dyser rundt omkring, og sender ut diverse lukter som passer anledningen. For eksempel «nyklipt gress».

Av en eller annen grunn hjelper denne lukt-terapien på både humør og arbeidsinnsats. Og de fleste kontoransatte er ikke en gang klar over at de er «utsatt» for slik påvirkning.

Selvsagt trenger du ikke installere dyre dysesystemer, men likevel er den en ide å sette opp automatiserte luftfriskere på forskjellige steder. Ikke bare på toalettet, selv om dette er en åpenbar kandidat.

Luften på kontoret

Frisk luft er bra. Og om det blir for varmt om sommeren, eller for kaldt om vinteren, er noe feil. Du vet selv hvor varmt det blir på ditt kontor, men det finnes veldig mange gode tilbud på aircondition. Du kan kjøpe aircondition her.

Vi har ikke akkurat tropisk klima i Norge, men varmen kan stå fryktelig på innendørs i vår- og sommerhalvåret, og da vil et slikt klimaanlegg hjelpe.

Og om du tror at en vifte er mer praktisk er det godt mulig du tar feil, for disse har en tendens til å spinne og gå nærmest 24 timer i døgnet, og kan gi en høyere strømregning enn en aircondition som slår inn ved behov.

Belysning er alt

Belysning er også noe vi har blitt mer opptatte av. Det er ikke lenger godt nok å kjøpe en lampe og en enkel pære og tro at du har løst problemet. Og har du kunder og klienter på jevnlig besøk kan et gjennomtenkt belysnings-opplegg imponere stort. Dempede lamper og spots med indirekte belysning, og kanskje en lysinstallasjon i resepsjonen?

Ta kontakt med en spesialisert lyskonsulent, men se mere her, for det finnes mange ferdigprodukter på dette allerede. Kanskje det finnes mørke områder som trenger en enkel, men stilig, lampe? Dette trenger ikke bli dyrt, men det kan bli dyrere om du lar være å ta hensyn til de subtile detaljene få legger merke til, men alle merker.