Lykken er et godt utrustet verktøyskrin

Sponset innhold

Alle huseiere trenger et meget godt verktøyskrin, og det beste er at du lærer deg å like å pusle med småting rundt huset.

Om du er mann, eller i det minste identifiserer deg som en, og samtidig huseier, vet du hvor mye tørbbel som har en tendens til å dukke opp når du minst trenger det.

Vi snakker om hendelser som foregår i og rundt huset. En takrenne som faller ned, dørlister som må skiftes ut, vegger som må bores og drilles, hageporter og gjerder som må repareres, og annet snadder.

For det er nemlig slik du må se på det: At det skal bli morsomt å ta fatt på jobben

Alltid beredt

Om du har en mindre proaktiv holdning til slike arbeidsoppgaver, kommer livet som huseier til å bli slitsomt.

Da er det bedre å ta tyren med hornene, som det heter. Og det er alltid lurt å være beredt.

Da er det første du må tenke på å ha et verktøysett. Ikke bare et greit eller OK verktøysett, men et meget godt verktøysett. For det er faktisk riktig det som blir sagt, nemlig at det er viktig å bruke gode verktøy. En god sag, høvel eller et godt skrujern er enklere å bruke enn en dårligere variant.

Når du skal sette sammen et verktøysskrin bør du derfor velge fra øverste hylle.

Et meget godt verktøysett

Ta det hele med stoisk ro, men sørg for at du har nok tusenlapper på kontoen. For du kommer til å bruke en del. Om du vil kan du bruke mindre, og det finnes ganske bra tilbud på en rekke verktøy året rundt, men poenget er bare at du skal se på dette som en investering for dine neste ti til tyve år som huseier.

BAUHAUS er en nettbutikk som har et meget godt utvalg innen alt som har med hjem, hobby og håndverkervirksomhet å gjøre. Der finner du verktøy, jernvarer, trevarer, el-artikler og alt du kan tenke deg. Du finner hjemmesiden her, ta en titt på den ved anledning.

Enklere, raskere og bedre

Med gode verktøy går hjemmereparasjonene som en lek.

Også fordi det er så mye mer moro å jobbe med gode verktøy. Selvsagt trenger du et godt verktøyskrin til verktøyene dine, og glem heller ikke at det kan være lurt å kjøpe helt enkelt verneutstyr som briller. Du trenger en god drill/bor, og jobber du mye med tre er det bra å ha en sirkelsag.

Ellers skal du selvsagt tilpasse verktøysskrinet til de jobbene du forventer å måtte gjøre, samt ting du selv liker å holde på med.

Moro med verktøy

Hvem vet? Kanskje du vil like dette med å være en slags nyttig altmulig-mann hjemme? Da kan du oppgradere verktøyskrinet ved å kreve at du får ditt eget rom.

Der kan du samle opp mer verktøy som du kan henge fint opp, og selvsagt må du ha en god snekkerbenk. Og fra du har ditt eget lille hjemmeverksted så vil tingene finne sin egen form, og kanskje til og med morfe til noe som du ikke hadde forventet.

Uansett er dette en meget praktisk hobby som du vil ha stor nytte av.