De litt mer utradisjonelle sparemetodene for unge

Selv om å spare i fond kanskje ikke er en veldig utradisjonell måte å spare på så er det hvert fall litt mer utradisjonelt sammenliknet med en sparekonto. I denne artikkelen skal vi gå igjennom sparemetoder som er tilgjengelig hos de aller fleste banker, men som likevel ikke brukes like ofte som sparekontoer.

Innenfor disse kategoriene skal vi gå igjennom fond, aksjehandel og BSU. På den måten kan det kanskje bli litt lettere for deg å finne den metoden som passer best for deg, og ikke minst finne en metode. Det er dessverre alt for mange unge der ute som har muligheten til å spare penger, men som ikke griper muligheten.

Slik kan du spare i fond

Fond er den perfekte sparemetoden for deg som ønsker å spare penger over lenger tid, men som samtidig ønsker en bedre avkastning enn den du får på en normal sparekonto hos banken. Mange tenker sikkert at det er stress eller vanskelig å spare i fond, men det er faktisk like lett som å spare på en konto. Innenfor fond kan du velge om du ønsker å spare i indeksfond, aksjefond, kombinasjonsfond eller rentefond. Hos de aller fleste banker kan du finne en god forklaring på forskjellene. Historisk sett vil du få en bedre avkastning sammenliknet med om du lar pengene stå på en sparekonto. Her plasserer du pengene dine i verdipapirmarkedet slik at pengene ikke spises opp av inflasjon. Dermed trenger du heller ikke å forstå deg på krypto hos bitcoinscodepro.com/se/ for å unngå inflasjonen.

Aksjesparekonto gjør det enkelt

Om du oppretter en aksjesparekonto hos banken din får du muligheten til å investere i aksjer og aksjefond helt uten at du trenger å betale skatt underveis. Det er nemlig sånn at du skal betale skatt på avkastning når du investerer, men her har du et lite smutthull dersom du bruker en aksjesparekonto. Du kan nemlig ta ut beløpet du investerte i første omgang helt gratis og deretter må du betale skatt først når du skal ta ut avkastning over dette beløpet. Dette er en superenkel og god metode for sparing for unge. Aksjesparekontoen fungerer veldig likt som en normal bankkonto og det er derfor ekstremt enkelt å holde oversikt over investeringene dine. De fleste banker har også en god måte å se en full oversikt over historikken til aksjene eller aksjefondene, som for eksempel Spare appen om du bruke DnB.

BSU – boligsparing for unge

For deg som er under 34 år er boligsparing for unge helt perfekt. Når du bruker denne sparemetoden så får du faktisk også opptil 5.500 kroner avdrag på skatten! Her får du en god rente og du kan sette inn opptil 27.500 kroner i året. Du velger selv om du ønsker å sette inn alt på en gang eller om du ønsker å sette inn litt og litt. Om du bruker denne sparemetoden så kan du ikke spare over 300.000, men dette er fremdeles en god egenandel om du skal kjøpe egen bolig i fremtiden.