4 grunner til å trene

At trening er sunt er ingen godt bevart hemmelighet, men det er ikke sikkert du vet hvor sunt? Finn ut hvorfor trening er sunt og gir deg masse fordeler i hverdagen- fra bedre humør til et forbedret seksualliv. Trening med kettlebells kan gi deg variert og god trening!

Hvis du vil føle deg bedre, få mer energi og legge til noen år på livet, så er jevnlig trening det viktigste du kan gjøre. Og effekten vil du se komme veldig raskt.

De helsemessige fordelene av å trene og fysisk aktivitet er godt dokumentert og vanskelig å ignorere. Alle kan dra nytte av å trene uavhengig av alder, kjønn og fysisk utgangspunkt.

 

Trening kontrollerer vekten din

Dette er kanskje det viktigste punktet i disse dager. Statistikken viser, at vi nordmenn øker i vekt, men det kan du enkelt forhindre med jevnlig trening og riktig diett. Når du gjør fysiske aktiviteter då forbrenner du kalorier, og du forbrenner flere kalorier jo høyere intensitet det er på den fysiske aktiviteten.

Jevnlige besøk til treningssenteret er helt topp, men du behøver ikke å legge av så mye tid for å få en effekt. Det er også mulig å ha hjemmegym så du slipper å forholde deg til åpningstider og kan avpasse treningen etter når du har tid. Du kan også gjøre de små grepene i hverdagen, som å ta trappen istedenfor heisen. Det viktigste er å holde aktivitetsnivået oppe over tid.

 

Trening forhindrer sykdom og helserelaterte problemer

Trening er en katalysator for å holde kolesterolnivået ditt på et normalt nivå. Dette bidrar til å forhindre høyt blodtrykk, hjertesykdommer og kardiovaskulære sykdommer. Jevnlig trening kan være en viktig faktor til å forhindre mange sykdommer og helserelaterte problemer, inkludert slag, type 2 diabetes, depresjon, noen krefttyper, gikt og mye mer.

 

Trening forbedrer humøret

Hvis du trenger en emosjonell opptur og lette på trykkokeren, er en 30-minutters økt alt du trenger. Forskning viser at trening stimulerer områder i hjernen, som får deg til å føle deg mer avslappet og gladere – helt enkelt!

Trening kan også få deg til å føle deg bedre med ditt fysiske utseende hvis du trener jevnlig, noe som kan øke selvtilliten og forbedre selvbildet ditt.

 

Trening øker energinivået ditt

Hvis du blir utmattet av simple hverdagslige oppgaver, som å gå opp en trapp eller å handle inn, kan trening være nøkkelen til et bedre liv. Ved å trene opp muskler og utholdenhet få et større overskudd, noe som igjen gir deg mer energi i hverdagen.

Trening øker oksygen- og næringsopptaket i kroppen, noe som hjelper det kardiovaskulære systemet med å være mer effektivt. Når hjerte- og lungekapasiteten øker, vil du få mer energi – helt enkelt!

Jevnlig fysisk aktivitet har mange flere fordeler og det er ikke så mye som skal til for å komme i gang. Få deg en hjemmegym, gå en tur hver morgen og velg trappa neste gang! Få mer inspirasjon her