Sparetips og private lån for deg som er student

Det er ingen tvil om at studentlivet kan føre til at økonomien blir litt svak. Noen gang er det faktisk slik at det akkurat går før neste runde fra lånekassen kommer inn. Det er ingen god følelse og det kan derfor være godt med noen gode sparetips.

Vi er selvfølgelig fullt klar over at det ikke alltid er like lett å sette av så mye penger til sparing når man er student, men handler om å gjøre så godt man kan. Du trenger heller ikke å ta i bruk alle sparetipsene som kommer, men kanskje finner du et eller to som passer godt for deg.

En morsom sparebingo

En annen morsom måte å spare på er ved å sette opp et skjema der du setter forskjellige beløp mellom for eksempel 5 kroner og 500 kroner. La oss si at du skal spare 5000 kroner. Da setter du opp små og litt større beløp som til sammen blir 500 kroner. Så kan du sette et kryss eller et klistremerke over beløpet når det er spart. På den måten kan du spille et lite spill med deg selv for å nå målet ditt.

En annen kreativ måte å spare på kan være ved å tegne et barometer. La oss si at private lån er noe du har tatt opp hos for eksempel mamma. Hvis du skal spare opp 1000 kroner for å betale henne tilbake så kan du lage et barometer og dele det opp i 50 kroner per strek. Da kan du markere en strek og fylle barometeret litt hver gang du har spart opp 50 kroner. Dette er en enkel måte å se hvor mye som er igjen på før du har betalt tilbake personen du skylder, eller rett og slett bare spare litt penger.

Sjekk ut spare-appen Dreams

Som sagt så er det forskjell på hvor mye man klarer å spare. Noen har en deltidsjobb ved siden av studiet og andre har ikke det. Noen studerer i utlandet og får mer stipend og lån av lånekassen. Uansett så kan Dreams være en super måte å spare på. Da laster du ned en app fra Storebrand og setter opp en drøm. Denne drømmen kan bare hete sparing, eller kanskje du sparer til noe spesifikt som for eksempel en ferie. Du kan kalle drømmen hva enn du vil.

Det som er morsomt med Dreams er at den gir deg utrolig gode måter å spare på. Hvis du er i kantina og bestemmer deg for å ikke kjøpe en kaffe så kan du klikke på kaffeknappen og spare 45 kroner med en gang. Det finnes andre slike spare snarveier du kan bruke enkelt i hverdagen. Du kan også for eksempel ha på «tyven» som stjeler et beløp du selv velger maksgrensen på, for eksempel 100 kroner, i løpet av uken. På den måten så merker du jo faktisk ikke at du sparer en gang.

Noe av det beste med Dreams er at du også kan spare sammen med andre. Kanskje er dere to studenter som ønsker å spare 10.000 kroner på et år. Da kan dere lage en drøm sammen også kan dere motiveres av å se hvor mye den andre sparer. Da kan du også bruke funksjonen «hermegås» som sparer 10 kroner hver gang den du deler drømmen med legger inn et beløp. Genialt eller hva?

De generelle sparetipsene

Det er jo selvfølgelig også de generelle sparetipsene. Ta med deg matpakke på skolen eller på jobb, ikke kjøp kaffe på cafe, handle på tilbud. Det er klart at det kan høres litt kjedelig ut, men det er faktisk en super måte å spare penger på. Bare det å for eksempel kjøpe 4 karbonadedeiger for så å fryse dem ned når de er på tilbud kan virkelig spare deg penger i lengden. Her kommer det selvfølgelig litt an på hvor viktig det er for deg å spare penger. Ellers er en matplan over uka også en god ide slik at du slipper å gå på butikken så ofte. Det er rart hvordan man plutselig bare får med seg en brus og en sjokolade hver gang man er på butikken.

Et budsjett er også et kjedelig svar til et sparetips, men det fungerer utrolig godt og det er derfor det ofte er svaret. Et budsjett gjør det også enklere for deg å se hvor mye du faktisk har råd til å spare. Du trenger ikke nødvendigvis å spare til noe spesielt, men det er jo litt deilig å ha noen ekstra kroner på konto når måneden er over.