Ny teknologi er på vei

Ny teknologi er stadig på vei inn i flere bransjer. I moderne tid er det ikke det å utvikle selve teknologi, men heller å utnytte den så mange steder som mulig, som gjør seg gjeldende. For eksempel har teknologi som AI, VR, og flere andre vært tilstede lenge. Men først nå blir de brukt i mange bransjer.

For eksempel har gaming tatt i bruk mange av disse teknologiene. Alt fra sjakk til poker har adoptert teknologien. Prosessen med å nyte spenningen rundt det grønne bordet har endret seg mye med årene. Det har det også innenfor andre spill enn poker.

Selvfølgelig er også teknologi viktig for bedriftene. Det er primært disse som driver teknologien videre, og unge gründere bygger sten på sten for å dra teknologien videre. I denne artikkelen skal vi se nærmere på den nye teknologien som er på vei, og hvordan denne i dag brukes.

AI brukes verden rundt

AI, som står for «Artificial Intelligence» på engelsk (kunstig intelligens) og er en teknologi som kan prosessere et stort antall data. Teknologien kan lese gjennom data og bruke disse til videre prosesser. Det som er så unikt med AI, er at datamaskinene kan lære seg selv å arbeide basert på data. Teknologien kan brukes til alt fra hjelpemiddel for hørselshemmede til populære nettspill.

For eksempel kan en sjakkdatamaskin se gjennom millioner av forskjellige sjakkpartier, og deretter forstå hvordan sjakk skal spilles. Etter kort tid vil en slik datamaskin kunne slå et menneske ganske raskt. Det krever derimot en stor mengde data for at en datamaskin skal kunne komme til dette nivået.

Innenfor personaladministrasjon, bruker mange store konsern AI for å finne gode kandidater. Her legger de inn data for de nåværende ansatte som lykkes godt. Denne dataen gir dermed en oversikt over hvilke type kandidater i ansettelsesprosessen som kan lykkes godt i bedriften.

AI kan også brukes for å analysere salgstall, været, og mye mer. Det er nærmest ingen grenser for hvor mange områder akkurat denne teknologien kan brukes til. Kanskje vil du starte den neste suksessbedriften ved hjelp av AI?

VR-teknologi snur underholdning på hodet

VR-teknologi er ikke like «matnyttig» som AI. Allikevel har teknologien klart å snu en hel underholdningsbransje på hodet. Det er ikke alltid like enkelt å komme seg dit en skal, slik som casinoer, men med VR kan en være der i person – gjennom teknologien.

Denne teknologien er perfekt for å gi videospill et ekstra nivå. VR-teknologi står for Virtual Reality. I tillegg til det visuelle gjennom VR-briller, kan en også legge til lyder, lukt og følelser. Alle sansene kan tas med når en bruker VR-teknologi.

Teknologien er også populær blant eldre, da den lar de dra på en reise utenfor sykehjem og sykehus. Mange sitter stille, eller ligger til og med, flere timer om dagen. Men gjennom VR-teknologi får de komme seg utenfor døra rent mentalt sett. Selvfølgelig er fysisk aktivitet å foretrekke, men det er ikke alltid mulig.

Kanskje er den største nytten ved VR-teknologi innenfor byggebransjen. For eksempel kan en ingeniør som sitter i Oslo hjelpe med å bygge undergrunnsbanen i London. Dette er mulig ved at en arbeider i London bruker VR-briller som er koblet til Oslo. I Oslo kan ingeniøren gi instruksjoner til arbeideren i London, der sistnevnte opererer som ingeniørens hender og føtter.

Hva vil fremtiden bringe?

Det som er så spennende med teknologi, er at vi aldri vet hva fremtiden vil bringe. Nye teknologier er rett rundt hjørnet, og de nåværende vil ha et helt nytt utseende avhengig av hvor de brukes. Husker du når internettet kom? Det har endret ganske mye siden den gangen.

Kanskje blir du en av gründerne som setter ny teknologi i kraft, eller bruker gammel teknologi på nye måter. Hvem vet om internettet er ferdig utviklet? Hva med robotene som kanskje skal gjøre all jobben for oss i fremtiden? Eller dronene vi håper skal fly pakker rett til døra vår? Det finnes mange nye teknologier, og det blir spennende å se hva fremtiden bringer.