Nettets beste tippesider

Det kan være ganske utfordrende å velge en bookmaker, siden det finnes veldig mange å velge mellom på nettet. Det er derfor viktig at du på forhånd er helt klar over hva det er du leter etter hos en bookmaker.  Leter du etter de høyeste oddsene, de mest konkurransedyktige bonustilbudene og kampanjene, eller er brukervennligheten og en god mobilplattform er det viktigste for deg. 

Hvilken bookmaker er best for deg?

Det er som sagt mange forskjellige ting å huske på når du undersøker hvilken bookmaker som passer best til dine behov og interesser når det kommer til tipping. Først og fremst bør du vurdere hvilke idretter du vil satse på, og sjekke om bookmakerne tilbyr odds på akkurat de sportene, ligaene og turneringene du vil spille på. Dessuten er det også viktig å være klar over bookmakernes oddsnivå og tilbakebetalingsprosent. Jo høyere oddsen en bookmaker har, desto bedre er sjansene dine for å slå bookmakeren og tjene penger på innsatsen din. Det er utrolig viktig å finne de høyeste oddsene på markedet, siden det øker sjansene dine for fortjeneste på sikt.

Deretter er det viktig å holde øye med hvilke velkomstbonuser og kampanjer som tilbys til både nye og eksisterende kunder. Mange av bookmakerne går bredt ut med kampanjer og bonustilbud du kan utnytte, uansett om du er en ny kunde eller ikke. Selvfølgelig er det også mange andre aspekter å holde et øye med hvis du har noen spesifikke preferanser, som direktestrømming (live video), direktetipping (live betting), inn- og utbetalingsmetoder m.m. 

Sikkerheten er i høysetet hos alle seriøse nettcasinoer, men man skal alltid være oppmerksom når man betaler penger på nettet. Dette kan du lese mer om på Smarte Penger sine hjemmesider. 

Hvordan beregnes oddsen?

Det er ingen fast modell for hvordan bookmakerne beregner oddsene. Odds er basert på oddssetterens vurdering basert på statistikk, siste prestasjoner og andre bookmakeres odds på et arrangement. La oss ta et eksempel med Premier League-kampen mellom Arsenal og Tottenham. Her anslår bookmakeren at Arsenal har 52% sjanse for å vinne, at det er 28% sjanse for at kampen ender uavgjort, mens Tottenham anslås å ha 20% sjanse til å vinne.

For å finne oddsen vil bookmakeren dele disse tallene med tilbakebetalingsprosenten på 100% og dermed få følgende odds:

Arsenal 52% sjanse – 100/52 = 1,9

Uavgjort 28% sjanse – 100/28 = 3.5

Tottenham 20% sjanse – 100/20 = 5,00

Det er selvfølgelig utrolig viktig at oddsene beregnes riktig, og du kan lese mer om den kompliserte vitenskapen på Universitetet i Oslo sine hjemmesider. 

Hvor kan du finne den beste bookmakerbonusen?

Konkurransen i bookmakerbransjen er tøffere og mer intens enn noen gang før, og derfor prøver bookmakere stadig å tiltrekke seg kunder på nye måter. De siste årene har bookmakerbonuser blitt en av de viktigste måtene å tiltrekke seg nye kunder på og stjele kunder fra konkurrenter. Nesten alle bookmakere tilbyr nå en bonus til nye kunder, som oftest fås i form av en innskuddsbonus. Før du aksepterer betingelsene bør du imidlertid lese det som er skrevet med liten skrift. Hvis du glemmer eller unnlater å lese gjennom disse vilkårene, kan det potensielt koste deg penger på sikt. Noe av det første du må se etter er om det er omsetningskrav. Omsetningskrav er bookmakers måte å sørge for at du blir værende på siden deres. Det er derfor som oftest et krav at du spiller for et visst beløp før du kan få bonusen din, eller et krav om minimumsodds for gjennomspillingen, samt en frist for når bonuskravet må oppfylles.