Få et finere uteareal

Hvor hyggelig er det ikke med et flott og innbydende uteareal? Her kan du og hele familien kose dere både i sommer og i vinterhalvåret. Dere kan brukes området til å nyte fine stunder sammen, samtidig som dere får frisk luft. Det å lage mat ute, og spise sammen der kan også være en fin opplevelse. Med en utegrill ved den nye terrassen, kan dere nyte grillmat hver dag.

Vi er alt for mye inne nå til dags, men et fint uteareal vil motivere til mer ute-kos. Spesielt barn og unge, sitter inne foran pc-skjermen dagen lang. For dem er det spill og moro som gjelder, og de oppfatter ofte det å gå ut som kjedelig. Men et uteområde kan bli alt annet enn kjedelig, om du planlegger det nøye. Kanskje su kan kjøpe utsyr til morsomme aktiviteter også.

Aktiviteter som badminton, hinderløype eller ringspill, kan innby til mere sosial underholdning utendørs. Barna kan også komme til på like det mye bedre enn de tror. Når det gjelder å bygge ut uteområdet, kan magasinet bygg gi deg veldig god inspirasjon på veien. Senere i denne artikkelen skal vi også se nærmere på hvilke forbedringer som anbefales.

Når det gjelder uteaktiviteter for barn, er en annen fin aktivitet trampoline. Med en trampoline på plenen, vil barna få god bevegelse, samtidig som de får frisk luft. Dette vil føre til at de både blir gladere, og mye lettere å ha med å gjøre.  La oss nå se nærmere på hvordan vi kan lage et finere uteareal, vi kan nyte i mange år fremover.

Bygg en ny terrasse

En terrasse er en platting på bakkenivå. Du kan selv velge hvor stor du vil at denne skal være, og hva du ønsker å ha her. Det kan være fint med et hardt underlag, for å få bord, stoler og grill til å stå mer stabilt. Det som også er fint med denne er at du slipper å ta på deg sko, når du vil henge i hagen din. Det å få satt opp en terrasse trenger ikke å ta mye tid, og det er noe du kan gjøre selv.

Litt kunnskap er det allikevel lurt å ha. Om du ikke allerede besitter denne, kan du alltids lære. Det finnes en rekke instruksjonsvideoer på nett, og du kan plukke opp mange gode tips fra disse. Det å lære er noe vi alltid bør være åpen for. Om du vil øke din kunnskap, kan GO-Online.no hjelpe deg et godt stykke på vei. Uansett hvilken alder vi er i, kan vi alltids lære noe nytt.

Om du bestemmer deg for å bygge din nye terrasse selv, er det viktig at du bruker impregnert materiale. Dette er for å forsikre deg om at materialet vil tåle all slags vær. Her i Norge vet vi jo godt at vi kan forvente store mengde regn, og kalde vintre med mye snø. Impregnert materiale vil sørge for at holdbarheten er maksimal, og du ikke trenger å skifte det ut på mange år.

Siste skrik når man bygger terrasse er skjult skruing. På den måten klan du bygge uten synlige skruer.   Dette er mye mer estetisk, og ser rett og slett bedre ut. Heldigvis kan man kjøpe ferdige sett for dette.

Bygg fundamentet

Før vi bygger selve terrassen, er det viktig å bygge et solid fundament. Den aller enkleste og raskeste måten å gjøre dette på, er ved å benytte jordspyd. Et litt mer komplisert alternativ er å støype fast søylesko. Hvilken teknikk du vil benytte er helt opp til deg. Det kommer også an på om du gjøre jobben selv, eller har leid inn profesjonelle. 

Et solid fundament er viktig for holdbarheten, og at din nye terrasse kan stå i mange år fremover. Du bør også vurdere om det er behov for dreneringstiltak. Dette kan gjøres ved å fjerne torv og eksisterende plen. Dette skal jo være det nye samlingstedet for hele familien. Et sted dere kan sitte rundt bordet og nyte lange sommerkvelder sammen.

Ytterligere forbedringer

Når terrassen er på plass, er det på tide å begynne å tenke på solskjerming. Vil terrassen få mye sol på sommerstid? Hvordan stor solen på ettermiddagen? Hvor er den på morgenen? Få klarhet i når dere vil bruke terrassen mest, og sørg for at dere har tilstrekkelig solskjerming i disse periodene. Å få solen rett i øynene gjennom hele middagen, kan være ganske irriterende.

En levegg kan også være fint for å beskytte mot vind. Spesielt nord i landet vet vi at enhver soldag, kommer med en god porsjon vind. En levegg kan da skjerme dere, og gjøre at dere kan nyte varmen, uten å bli blåst av gårde. I Norge må vi være forberedt på det meste når det gjelder vær, så planlegg nøye for at din uteplass skal bli oasen du alltid har drømt om.