Streaming byr på mange muligheter

Streaming, eller strømming på godt norsk, gir forbrukere muligheten til å se på TV, film og annet media-innhold, så lenge man er tilkoblet nettet. Ikke lenger trenger man å ha tilgang til en fysisk TV og kabelboks får å få sett det man ønsker. Enten det er filmer, sport, dokumenterer eller annet innhold, finnes det meste via ulike streaming-tjenester på nettet i dag.

Netflix leder an

Når det er snakk om streaming, tenker mange naturlig nok på Netflix. Det er heller ikke så rart, ettersom den svært populære strømmetjenesten har over 182 million abonnenter totalt. Det vanvittige antallet ble offentlig etter at selskapet i første kvartal i 2020 annonserte av Netflix hadde fått 15,7 millioner nye abonnenter. Dagens verdenssituasjon har dermed ført til at Netflix har nådd nye høyder, da mange sitter hjemme mye mer enn før, og da er streaming noe av det vanligste man bruker tiden på i disse dager. Selskapet økte omsetningen med 27 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2019.

Sport også populært

Sport er noe annet som er veldig populært å strømme. Mange fotballfans bruker tjenester som TV2 Sumo og Dplay for å få med seg kampene de ønsker. Det som derimot frustrere svært mange, er de vanvittige prisene på sportspakkene som tilbys fra de ulike TV-distributørene. Spesielt for de som ønsker å få med seg Premier League, har frustrasjonene over kostnadene nådd nye høyder den seneste tiden. Etter at TV2 annonserte økte priser for engelsk fotball, har dette ført til at Canal Digital, Altibox og andre distributører har økt prisene sine kraftig. Canal Digital økte månedsprisen med hele 200 kr, noe som betyr at norske tilhengere av engelsk fotball må betale hele 699 kr i måneden for å se favorittligaen sin.

Andre alternativer for de som ønsker sport

Flere ser nå etter andre alternativer, ettersom prisene rett og slett er blitt for høye for den vanlige mannen i gata. Et alternativ som flere har startet å benytte seg av, er muligheten for å streame fotballkamper på Unibets streamingtjeneste, https://no.unibet.tv/. Unibet TV gir oddsspillere hos den populære bookmakeren muligheten til å se kamper direkte på oddssiden. I og med at oddsspill er noe som er svært populært blant nordmenn, er dette en perfekt kombinasjon som gir spillere muligheten til å spille på odds, samtidig som de ser kamper gratis.

Ulovlige strømmetjenester ikke like populære lenger

Hvis man går noen år tilbake, var det veldig vanlig å benytte ulike nettsider og tjenester som Popcorn Time og lignende. Dette ga folk muligheten til å se filmer og serier uten å registrere seg eller betale for noe. Problemet var imidlertid at disse sidene opererte ulovlig, og én etter én ble sidene tatt ned av lovens lange arm. Selv om mange nye sider dukket opp, har disse sidene sunket litt i popularitet ettersom Netflix, HBO og andre strømmetjenester kan kjøpes til en relativt rimelig pris i disse dager. Det anbefales derfor å holde seg til de seriøse tjeneste du vet er lovlige.