Slik arrangerer du en vellykket loppemarked

I dagens overforbrukende samfunn er en loppemarked gull verdt. Både for deg som enkelt samler ting og vil bli kvitt dem, men også for de som heller vil kjøpe brukte enn nye ting. Å arrangere din egen loppemarked kan være vanskeligt for mange, og vi har derfor listet opp våre hotteste tips for deg som vil arrangere din første loppemarked.

 

Planlegging før loppemarked
Hvis du vil arrangere en loppemarked, er planleggingen veldig viktig, spesielt for nybegynnere, slik at alt går bra. Det første trinnet er å finne et passende sted å leie, og også søke om alle tillatelser som måtte være nødvendige. Når dette er ferdig, kan du begynne å kikke på hvor mange bord som kan få plass, og selv om selgerne selv har med seg egne bord eller om det er store mengder bord å leie. I planleggingsfasen bør du også arrangere den faktiske begivenheten med tider for både loppemarkedet i seg selv, samt tider for selgerne å pakke opp og ned sine loppeartikler. Du bør også gjøre det klart hva som kan selges og ikke, og om noen eller flere skal selge for eksempel kaffe, mat og drikke.

 

Markedsføring av loppemarkedet

For å tiltrekke seg både selgere og besøkende er det viktig å tenke på hvordan du skal markedsføre loppemarkedet. Hvis du har et lite budsjett, kan forskjellige lokale grupper på Facebook være gode å få tilgang til. Hvis du har mulighet til å annonsere i lokalavisen, kan dette også være et godt alternativ. Hvis du har tilgang til skrivere, kan du lage brosjyrer som kan settes opp i dagligvarebutikker og generelle oppslagstavler. Markedsføring er altså viktig, og det er ingen dårlige ideer når det gjelder hvordan besøkende får tilgang til informasjonen om eventet ditt.

 

På sted

Når loppemarkedet er oppe og i gang, kan det være en fordel at dere som arrangører er tydelig synlig gjennom vester eller lignende. Det samme gjelder selgerne slik at du som arrangør vet hvem som har betalt for sin plass. Et tips er å skape egne papirarmbånd som selgerne får ved inngangen, slik at du slipper å holde styr på hvem som har betalt og ikke.

 

Når loppemarkedet er over

Når loppemarkedet er slutt – og forhåpentligvis vellykket – er det viktig at du forlater plassen i samme stand som da du fikk tilgang til den. Derfor er det bra at du allerede før starten av loppemarkedet bestemmer hvem som skal rydde opp etterpå. Selgerne setter også vanligvis pris på å få en melding eller e-post etter eventet, og kan også motta en rabattert pris på neste loppemarked. På denne måten sikrer du at det er selgere til neste loppemarked også!

 

Lykke til med eventet ditt – vi håper denne listen har hjulpet deg litt underveis!