Oppgrader din uteplass i dag

Sommeren i Norge er på ingen måte spesielt lang, og derfor må vi ta så godt vare på den som overhodet mulig. De fleste av oss bryr oss ganske mye for eksempel om hvor sola skinner inn på verandaen, om vi har nok med sitteplasser, gressplen, veranda, sitteplasser, og mye mer. Det er rett og slett ganske mye som skal på plass med uteplass, selv om vi kanskje bare tilbringer et par måneder der ute i året.

Det finnes mange punkter å starte på her, men det er enkelte ting som selvfølgelig er viktigere enn andre. Noe de fleste glemmer er å investere i balkongen eller verandaen i seg selv, da gjennom terrassedør eller balkongdør for eksempel. Dette kan være gunstig dersom du ønsker at uteplassen din skal se litt ekstra fin ut, noe den helt garantert vil gjøre med fine verandadører.

Ideene for sommerens uteplass

Om du noensinne har sett på TV programmer der det pusses opp, så har du helt sikkert sett ganske så kule uteplasser. Kanskje er det snakk om en uteplass som består av en platting med bål i midten, eller simpelthen sitteplasser ovenpå brostein ute i en plantehage. De grønne alternativene er mange og tar seg veldig godt ut på sommeren.

Lag en bålplass i hagen

Det er noe ekstremt koselig med det å lage bål i hagen. Husk på reglementet for bål i Norge, men så sant du er innenfor dette, så kan du lage et bål i hagen og kose deg med hele familien til sent på kveld. Det kan dessuten se veldig kult ut dersom du plasserer en rekke stener enten midt i bakken under en platting, eller muligens bare mellom et par trær.

Her kan du enten sette opp komfortable stoler eller muligens trestubber rundt bålet, slik at dere kan sitte rundt her og snakke til sent på kveld. Få ting er mer koselig enn et bål, spesielt på sommer og høstkvelder der det kanskje ikke alltid er tropenatt. Det er tross alt mange av kveldene i Norge på sommeren til og med som ikke er veldig varme!

Opprett en vinterhage for helårlig utekos

Dersom du virkelig liker følelsen av å sitte ute, så er en vinterhage en heltreffer for deg. Denne lar deg nemlig sitte i det som er et slags åpent bygg ute i hagen, der det neste føles ut som om du er utendørs. Det er fordi det her er store vinduer som lar naturen komme til live, slik at du kan nyte den selv om det er 25 minusgrader eller plussgrader utendørs.

Her kan du dessuten innrede med en rekke møbler, uten å måtte flytte disse basert på sesong. Det koster deg ikke spesielt mye å legge til en vinterhage om du for eksempel bygger et helt nytt hus. Her er det bare å bytte ut et ekstra bonusrom eller soverom med denne ideen, for bygger du ikke en vinterhage, så vil du garantert angre på det!