Kan man spille tradisjonelle brettspill og familiespill på nettet?

Det er mange spill som har lange tradisjoner i Norge. Hvem har vel ikke hatt et langvarig parti med monopol med familien rundt stuebordet i jula? Eller hva med spennende runder med Yatzy på hytta? Det er enkelte spill som aldri går av moten, men hva hvis man ikke har brettspillene tilgjengelig? Kan man da spille lignende spill på nettet? Vi har sett litt nærmere på de mulighetene som finnes.

Moderne familiespill

Det finnes mange spennende spill som kan spilles på nettet, men de fungerer gjerne litt annerledes enn de tradisjonelle brettspillene. Det er tross alt en litt annerledes plattform enn det å ha fysiske spillbrikker på bordet foran seg. Hvis man leter etter nye moderne spill å prøve ut under familiesammenkomster, finnes det mange ulike spill man kan prøve ut.

Et spill som er blitt ufattelig populært som gruppespill som er svært morsomt i sosiale anledninger, er spørrespillet «Kahoot!». Spillet er faktisk utviklet som et læringsspill for å gjøre læring enda mer engasjerende og morsommere. Mange lærere har benyttet dette spillet med stor suksess i klasserom, men det kan like gjerne brukes av vennegrupper i sosiale sammenkomster. Spillet fungerer ved at noen har forberedt spørsmål med flervalgssvar, slik at det blir en konkurranse-quiz.

Deltakerne i Kahoot deltar i spillet via sin egen mobiltelefon, mens spørsmålene vises på TV-skjerm i plenum. Det er begrenset tid til å besvare spørsmålene, slik at det hele foregår i et raskt og spennende tempo. Etter hvert spørsmål vises riktig svar, og hvem som leder. Men spillerne kan registrere seg i spillet med kallenavn, slik at man ikke nødvendigvis vet hvem som leder og har vunnet, før spillet er over.

Bingo er et annet morsomt spill man kan organisere hjemme med familien eller på hytteturer. Online Bingo kan også være et alternativ hvis man er alene på jobbreise og ikke har noen andre å spille med. Bingo har lange tradisjoner, og finnes i gode varianter på nettet.

Andre morsomme nettspill

Noe som gleder mange, er at flere populære brettspill er tilpasset det elektroniske formatet. Et av disse er Ticket to ride som støtter en flerspillermodus med fem spillere, og egner seg godt på nettbrett. Det kan være perfekt å spille på hytta under påsken.

Den gamle klassikeren Monopol finnes også i digitalisert format. Riktig nok uten de klassiske, norske gatenavnene, men i et mer moderne engelsk format. Uansett et godt valg for de som ønsker en heftig Monopol-duell med familien hvis man ikke har selve brettspillet.

Uendelig spillbibliotek på nettet

Det finnes et tilnærmet utømmelig antall spill på kan prøve ut på nettet. Mange av dem har flerspillermoduser som gjør at det kan fungerer som familiespill i sosiale sammenkomster. Selv om de eldste i familien kanskje foretrekker de fysiske spillene der brikkene og spillbrettet ligger utover bordet, kan de yngre utvilsomt finne mye å glede seg over. Det er uansett mulig å finne elektroniske spill der også den eldre generasjonen kan delta.